Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Klasik TV praznuje 3. rojstni dan!
Gledalce čakajo zanimive premiere, nov regionalni filmski portal ter bogate nagrade.
25. oktober 2013

Klasik TV praznuje 3. rojstni dan!

Regionalni filmski program Klasik TV ta mesec ponuja številne kultne filme, premiere in predpremiere ter gosti velike filmske zvezde, poleg tega pa nagrajuje z bogatimi nagradami ter prinaša nov regionalni filmski portal Pazi, snima se!. Slednji predstavlja novost na svojem področju in bo na enem mestu zagotavljal vse informacije iz regije, povezane s svetom filmske umetnosti.

»Da bi med državami v regiji, v kateri obstaja velik interes za izmenjavo filmskih vsebin, izboljšali komunikacijo v kulturnem smislu, smo zasnovali portal, na katerem bo mogoče spremljati najnovejše dogajanje na regionalni filmski sceni in novice o prihajajočih vsebinah, slediti filmskim ustvarjalcem na lokalnih in mednarodnih festivalih ter najti vse sorodne informacije,« je ob tej priložnosti povedal urednik programa Igor Tomljanović.

Poleg novega portala se je Klasik TV odločil gledalce in ljubitelje filmske umetnosti razveseliti s številnimi nagradnimi igrami. Še posebej velja poudariti zanimiv nagradni natečaj, ki se navezuje na izbor najboljših igralcev in igralk v regiji. Potekal bo vse od 27. oktobra dalje na Facebook profilu Klasik TV, v njem pa lahko osvojite bogate nagrade, med njimi Philips hišni kino, DVD predvajalnike, Klasik TV darilne pakete in še kaj.



Klasik TV je mogoče spremljati v vseh državah bivše Jugoslavije in v številnih paketih ponudnikov televizijskih vsebin, zato je prisoten v več kot 1,6 milijonih gospodinjstev, v katerih iz vidika gledanosti zavzema vodilne položaje. Glede na podatke študije Analiza televizijskega trga na Hrvaškem, ki jo je pred kratkim predstavila Agencija za elektronske medije in ki temelji na anketi, ki so jo izvedla podjetja Ipsos Puls, MediaHUB in AGB Nielsen, se Klasik TV pri naših sosedih nahaja na visokem 6. mestu gledanosti na alternativnih platformah.

Kljub temu, da že tri leta ponuja najboljše vsebine iz celotne regije ter vsak dan predvaja 12 igranih filmov ter številne dokumentarne in animirane vsebine, namenjene najrazličnejšim okusom in starostim, Klasik TV nadaljuje s filmskimi poslasticami. Na svoj rojstni dan, 27. oktobra, prinaša kar tri premiere, ki so vsekakor vredne ogleda:

20:05 Turneja - komedija kultnega srbskega režiserja Gorana Markovića. Spremlja skupino igralcev, ki se v želji po zaslužku odpravijo na turnejo po zaradi vojne prizadetih območjih. Igralsko zasedbo sestavljajo sama velika imena, med njimi Dragan Nikolić, Mira Furlan, Josif Tatić, Slavko Štimac, Sergej Trifunović, Emir Hadžihafizbegović, Jelena Đokić, Bogdan Diklić in mnogi drugi.



22:00 Krvopijci - horror komedija o vampirju, ki pohajkuje po Zagrebu in napada osamljene ženske. Ta za našo regijo precej neobičajen film spretno krmari med grozljivim in komičnim ter tako zagotavlja odlično filmsko zabavo. Med nastopajočimi velja izpostaviti debitantsko vlogo Ksenije Marinković, ki je danes priznana igralka.



00:00 Ne naginji se van - drama Bogdana Žižića o življenju ekonomskih izseljencev (t.i.gastarbajterjev), ki je leta 1977 osvojila veliko zlato areno na filmskem festivalu v Puli. Največja prednost filma je debitantski nastop bodočega igralskega velikana Ive Gregurevića v vlogi mladeniča iz dalmatinske Zagore, ki išče svojo srečo v Nemčiji. Poleg njega v filmu nastopajo tudi Fabijan Šovagović, Mira Banjac, Zdenko Jelčić in Relja Bašić.



Tu pa so še številne druge zanimive vsebine, ki si jih lahko ogledate v novembru: drama Miše Radivojevića o zamujenih letih življenja in žalostnih usodah z naslovom Buđenje iz mrtvih, črna komedija Krste Papića o življenju ekonomskih izseljencev Kad mrtvi zapjevaju ter najbolj slavni jugoslovanski vojni spektakel in najbolj gledani film v zgodovini bivše države Bitka na Neretvi, v katerem sta zaigrala hollywoodska zvezdnika Yul Brynner in Orson Welles.

Glejte torej Klasik TV, uporabljajte nov filmski portal ter uživajte v nagradah!

Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala